kormany tamogatas

Vim LOGO

Mol logo

kallos logo_01

Animátor képzés Nyergesújfalu - 4 Nap

  Ezt a napot egy előadással kezdtük ami a játékvezetésről szólt. Az itt hallott elméletet gyakorlatba is alkalmaztuk. Játékokhoz megadott kellékekkel nekünk kellett kitalálni a játékszabályokat és a játékokat. Rendre mindhárom csoport kiprobálta ezeket.

  Ezt követte egy elsősegély oktatás. Ebéd után az itteni animátorok egy sportdélutánnal készültek, ami nagyon jól sikerült. Sok érdekes és vicces feladatot kaptunk, és olyan helyzetekbe is álítottak bennünket, amikor figyelmeseknek kellett lennünk. Mivel az itteniek megosztották velünk tudásukat, úgy gondoltuk mi is bemutatjuk hagyományos játékainkat, népdalainkat és táncainkat.

  Öröm volt számunkra., hogy ezen az estén részt vettek a tavaly megismert animátorok is, és együtt jól éreztük magunkat. Az estét játékokkal zártuk, amiből kiemelnénk a kukkerfocit ahol mindenki nagyon jól szórakozott.

 

képeket a billentyüzet JOBB illetve BAL ← gombjával nézegethetjük


 

Animátor képzés Nyergesújfalu - 3 Nap

Újból teli életkedvvel ébredtünk mivel tudtuk, hogy a mai napot strandon fogjuk tölteni.

Strandolás előtt egy rövid előadáson vettünk részt, amiben tapasztalatokat szereztünk arról, hogy miből áll egy csoportvezetése és hogyan kell egy kirándulást megszervezni.

Előadás után jött a várva-várt pillanat, csomagolás és indulás az élményfürdőre. 13. éve annak, hogy nyaranta Magyarországon táborozunk, és minden évben szerencsénk volt különböző strandok csúzdáit kiprobálni. Csodák-csodája! Ahogy nőttünk ,,egyre kisebbek lettek a csúzdák”. Annak ellenére, hogy telnek az évek szívesen emlékezünk vissza azokra a pillanatokra amikor kedves tanítónénink mosolygos arccal várt a csúzda végénél. Mivel lassan felnőtté válunk sajnos erre már nincs szükség, de az emlékeket mindig szívünkben fogjuk őrizzni.

képeket a billentyüzet → JOBB illetve BAL ← gombjával nézegethetjük


 

 

Animátor képzés Nyergesújfalu - 2 Nap

,, Ez egy csodálatos nap!”

            Ezzel a gondolattal ébredtünk a mai reggelen. Újabb előadáson vettünk részt, amely által kaptunk egy kis ízelítőt arról, hogyan kell megszervezni egy tábort. Csoportokra osztva mi is megszerveztük a saját táborunkat. Élmény volt számunkra felfedezni, hogy ugyanazon a témán mennyi különböző ötlet született. Ebéd után megkostolhattuk a dorogi gyülekezet által készített finom süteményeket. Ezért külön köszönetet mondunk.

            A délutánunkat a monostori erődnél töltöttük, ahol végigjárhattuk a hosszú folyosokat és megismerkedtünk az I és II Világháború elötti és utáni időszakkal. Vacsora után újabb élményekben részesülhettünk az animátorok által megszervezett esztergomi akadályversenyen. Ez egy kitünő lehetőség volt megismerkedni a várossal, ahol kellemes meglepetésekben részesültünk. A napot a Bazilika kilátóján zártuk, megcsodálva a Dunát és a kivilágított város gyönyörű látványát. Ezt a hangulatot méginkább fokozta a ottlévő utcai zenész előadása.

 “ Zupeeeeeer” nap volt!

képeket a billentyüzet JOBB illetve BAL ← gombjával nézegethetjük


 

Animátor képzés Nyergesújfalu - 1 Nap

   Tizenhárom évvel ezelőtt alakult ki a kapcsolat a Dorogvidéki Református Egyházközség és a Kallós Alapítvány között. Azóta, a Pungur lelkészházaspár és a dorogi gyülekezet jóvoltából nyaranta egy busznyi gyermek nyaralhatott Magyarország különböző településein, felejthetetlen élményekkel térve haza. Baráti kapcsolatok alakultak ki, így ismertük meg a Szalézi-Irinyi Középiskola igazgatóját Lux Ambrust, aki szívügyének tekintette az együttműködést. Közös gondolkodásból, közös programokból testvérintézményi kapcsolatot született. Abrahám Béla a jelenlegi tartományfőnök atya pedig lehetővé tette, hogy Péliföldszentkereszten táborozhassunk. Az élményekben gazdag táborok alatt találkoztunk előszőr az iskola fiatal, lelkes diákjaival, az animátorokkal.

Akkor született meg az ötlet, hogy jó lenne egy olyan táborban részt venni, ahol a fiataljaink megismerik miért lesz valakiből animátor, és milyen feladata van az animátornak.

Ahogyan fiataljaink látják:

Első napunk az Szalézi-Irinyi Középiskola táborában

Nagy élmény számunkra, hogy itt lehetünk az animátor képző táborban. A táborban lehetőséget kapunk önmagunk és tudásunk fejlesztésére az itteni animátorok segítségével.

     Egy fárasztó utazás után nehéz volt a reggeli ébredés, de az új dolgok utáni való érdeklődésünk megkönnyítette ezt. A táborban fontos szerepet játszik a vallás, így hát mi is részesülünk ebben a lelki táplálékban és minden reggelünket imával és közös énekléssel kezdjük. A mai nap érdekes előadást hallhattunk arról, hogy ki is az animátor és mi a szerepe egy közösségben. Megtanultuk, milyen felelősségel jár animátornak lenni, hogyan kell annak a gyerekekhez viszonyulni és sok más hasznos tanácsot hallottunk. Az elöadás egy meghatározó idézettel zárult, ami így hangzik: „Aki szívét képes megtölteni szeretettel, a legtöbbet tette, amit az ember tehet ezen a világon...”. Reméljük egyszer mi is olyan jó animátorok leszünk, akik képesek megnyítni szívüket a gyerekek felé és a legjobban teljesíteni.

     Megtanultuk azt is, hogyan kell elsősegélyt nyújtani különböző helyzetekben és ezt kiprobálhattuk egymás közt. Egy kis pihenés után délutánunkat a Palán töltöttük, közös játékokkal, fürdéssel és szorakozással így jobban megismerve egymást. A játék és az ismerkedés folytatódott a szalláshelyen, ahol egy kiadós focimeccsel majd filmnézéssel zártuk a napot.

       Nagyon jól éreztük magunkat!

 

képeket a billentyüzet JOBB illetve BAL ← gombjával nézegethetjük


 

Testvérintézményi megállapodás

       irinyi                                             kallos logo_01

TESTVÉRINTÉZMÉNYI MEGÁLLAPODÁS


 

Amely létrejött

a Szalézi-Irinyi Középiskola (Magyarország, Nyergesújfalu) és a

Kallós Zoltán Alapítvány Válaszúti Szórvány Magyar Kollégiuma (Románia, Válaszút) között.

 

A két intézmény együttműködésének alapja az intézmények közötti partnerkapcsolat. A megállapodás lehetőséget nyújt egymás kölcsönös megismerésére és a személyes kapcsolatokra. Mindkét intézmény jellegének megfelelően arra törekszik, hogy az intézményekben folyó tevékenységet a másik fél megismerje és a lehetőségekhez képest segítséget, nyújtson.

Az intézmények széleskörű és sokrétű együttműködésén fáradozunk, amely a következő konkrét tevékenységekben nyilvánul meg:

  • Rendszeres információcsere az intézményekről, az intézmények jellegéről, a munka- és életfeltétekről, a fontosabb eseményekről. Az intézmények kultúrájának megismerése.
  • A közös tervek kialakítása, megvalósítása és segítségnyújtás.
  • A kapcsolat erősítése kölcsönös látogatásokkal, osztály-, csoportkirándulásokkal; melyek teret nyitnak egymás jobb megismeréséhez.
  • Az együttműködés célja a határon túli magyarsággal való szorosabb kapcsolat kialakítása, egymás jobb megismerése, segítése.

 

 

        
            Lux Ambrus                                                Balázs Bécsi Gyöngyi
               igazgató                                                              elnök
Szalézi-Irinyi Középiskola                              Kallós Zoltán Alapítvány 

 

Megállopodás Aláírása

DSC09007

           A megállapodás aláírására 2011 Júniusában Péliföldszentkereszten, a magyarországi táborozás ideje alatt került sor. Az aláírók: Balázs – Bécsi Gyöngyi, a Kallós Zoltán Alapítvány elnöke és Lux Ambrus, a Szalézi – Irinyi Középiskola Igazgatója.

 

Nyergesi Diákok Látogatása

 

      2011 Szeptember 29 – Október 2-a között vendégeink voltak a Szalázi-Irinyi Középiskola animátorai az iskola vezetéssel. A bentlakás diákjai, akik a nyáron Magyarországon táboroztak, nagy örömmel fogadták azokat, akiket már megismerhettek.

IMG 1141

IMG 1154

Közösen játszottak, alkottak, dolgoztak is.

IMG 1190

IMG 1407

IMG 1420

IMG 1534

Testvérintézményünk diákjai megismerkedhettek volt tanulóinkkal, megmutathattuk nekik szép múzeumunkat, együtt táncoltunk.

IMG 1555

Örömmel tölt el  bennünket, hogy Lux Ambrus igazgató úr vezetésével valóban mély és tartalmas kapcsolat kiépítéséről lesz szó, és egy számunkra új világot ismerhetünk meg a Szaléziakban Ábrahám Béla atya segítségével.

IMG 1552

 

 

VÁLASZÚTI HÍRMONDÓ

a válaszúti diákok újsága 

final

        

         FŐ TÁMOGATÓINK

 

1227653 

images

 

communitas fuggoleges

 

Soros

 

77

 

dension

 

kormany

 

nefmi

 

Kim

 

ministerul cultelor

 

sigla-consiliul-judetean-cluj

 

nemzeti alapitvany

 

balassi

 

 

 

PARTNEREINK

 

irinyi

 

dorog

 

 

TEKA

 

Face-time Tv

 

160x280px

 

Oldalainkat 109 vendég böngészi