kormany tamogatas

Vim LOGO

Mol logo

 

kallos logo_01

A hét tárgya

A hét tárgya

Május 26. Családos Majális a Kallós Alapítványnál

2018. május 26-án, szombaton kerül megrendezésre a Kallós Zoltán Alapítvány Családos Majálisa Válaszúton. A programokban a Néprajzi Gyűjtemény is részt vesz, így ezen a héten egy fotót mutatunk be hét tárgyaként, amely egy vásári forgatag hangulatát idézi. Körhinta ugyan nem lesz, de hasonló sokadalom számíthatnak a 26-án hozzánk érkezők is.

HH CD KaZo FoND 154 FoD 096 38-39

Leltári száma: HH_CD_KaZo_FoND_154_FoD_096_38-39. Lelőhelye: Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjtemény

A fotó Gyimesben készült. Témája egy vásári körhinta, melyet egy ló igavonó erejével hozták mozgásba. A ló mögött halad a hajtó, aki a forgás sebességének egyenletességét biztosította a ló kordában tartásával. A körhinta alapszerkezete fából és fémből készült, amelyen láncon lógnak a kosarak. Ezekben foglalnak helyet a hintázók. A hinta aljában egy hegedűn játszó férfi és egy gardonnal kísérő asszony szolgáltatták a muzsikát.

Object of the week

May 26. – Family May Day festivity

On May 26 we celebrate the annual Family May Day at the Zoltán Kallós Foundation, where our Ethnographic Collection will be present with interesting programs as well. Therefore, the object of the week is a photograph from our archive presenting a fair in Gyimes region. The picture shows the merry-go-round which was driven by a horse. Two musicians (a fiddler and a gardon-player) provided the music.

 

VÁLASZÚTI HÍRMONDÓ

a válaszúti diákok újsága 

final

        

         FŐ TÁMOGATÓINK

 

1227653 

images

 

communitas fuggoleges

 

Soros

 

77

 

dension

 

kormany

 

nefmi

 

Kim

 

ministerul cultelor

 

sigla-consiliul-judetean-cluj

 

nemzeti alapitvany

 

balassi

 

 

 

PARTNEREINK

 

irinyi

 

dorog

 

 

TEKA

 

Face-time Tv

 

160x280px

 


HONLAPCSALÁD


untitled-crops

 

Oldalainkat 72 vendég böngészi