kormany tamogatas

Vim LOGO

Mol logo

 

kallos logo_01

A hét tárgya

A hét tárgya

Tíz nap választ el minket a megújult épület és kiállítás megnyitójától. Az elmúlt hetekben az enteriőrükhöz kapcsolódó képeket választottunk hét tárgyának. A fénykép, amelyet ez alkalommal bemutatunk csángó tematikájú, Kallós Zoltán készítette Lészpeden.

HH CD KaZo FoP 00777r

Adattári száma: HH_CD_KaZo_FoP_00777r  Lelőhelye: Kallós Zoltán Alapítvány Múzeuma

A képen Márton Ferencné Rózsi Erzsit látjuk kislányával, saját, feldíszített szobájukban. A fejük fölött egy szentképet, ikont láthatunk. Annak két oldalán pedig háziszőttes kendőket és serveteket. Kallós Zoltán sokat gyűjtött a jó hangú, sok dalt és balladát ismerő asszonytól. A következő linken egy 1972-ben készült felvételen hallgathatjuk meg a „Nem sírok, nem sírok” kezdetű éneket Rózsi Erzsi előadásában:

http://db.zti.hu/kallos/mp3/13658e.mp3

Nemcsak a Kallós archívum népdalgyűjteményét gazdagította énekeivel, hanem az ajándékba adott kendőkkel és servetekkel a múzeumunk tárgyi gyűjteményét is.

Object of the week

Only 10 days remained till the reopening of our museum. Therefore, on the previous weeks we presented photographs related to our exhibition. This week’s object is a photograph made by Zoltán Kallós in Lészped (Lespezi, Bacău County). It shows Erzsi Rózsi, a moldavian csángó woman, who sang many ballads and folksongs to Zoltán Kallós back in 1972. She also donated traditional textiles to our collection.

 

VÁLASZÚTI HÍRMONDÓ

a válaszúti diákok újsága 

final

        

         FŐ TÁMOGATÓINK

 

1227653 

images

 

communitas fuggoleges

 

Soros

 

77

 

dension

 

kormany

 

nefmi

 

Kim

 

ministerul cultelor

 

sigla-consiliul-judetean-cluj

 

nemzeti alapitvany

 

balassi

 

 

 

PARTNEREINK

 

irinyi

 

dorog

 

 

TEKA

 

Face-time Tv

 

160x280px

 


HONLAPCSALÁD


untitled-crops

 

Oldalainkat 32 vendég böngészi