kormany tamogatas

Vim LOGO

Mol logo

kallos logo_01

teljes vegleges

Miért támogassa épp a Kallós Zoltán Alapítványt?

Mert a Kossuth-díjas néprajzkutató Kallós Zoltán által létrehozott, és nevével fémjelzett alapítvány, 1992-től sokat tesz a mezőségi szórványban élő magyar közösségek megsegítéséért, gyermekeinek oktatásáért, továbbá a magyar népi kultúra megtartásáért és népszerűsítéséért.

Mivel foglalkozik a Kallós Zoltán Alapítvány?

Az alapítvány tevékenységének három fő gerince van. Ezek az oktatási tevékenység, a közművelődési tevékenység valamint egy múzeum illetve népművészeti központ fenntartása.

Ön tudta, hogy Válaszúton 25 év szünet után élesztették újra a magyar oktatást?

1999-ben még négy gyermekkel indítottuk útjára a Mezőségi Oktatási Programot. A 2007-ben avatott Válaszúti Szórványkollégiumban ma már 96 óvodás, kisiskolás tanul, és 13 mezőgazdasági szakközőpiskolás. Az a gyermek, aki kimarad a magyar oktatási rendszerből, el van zárva a magyar kultúrától. Oktatási programunkkal hozzásegítjük a magyar gyermekeket a szülőföldön maradáshoz, erősítjük identitástudatukat, megakadályozva a magyarság számának csökkenését és az asszimilációt.

A Kallós Zoltán Alapítvány szervezi a híres és közismert felnőtteknek szóló nemzetközinéptánctábortis

A hagyományos nyári nemzetközi néptánctáborunk az a csúcsrendezvény, ami a néptánckedvelők körében kárpát-medencei léptékekben is mércének számít. Ezenkívül rendszeresen honismereti vetélkedőket, tehetséggondozó kézműves és alkotó táborokat, népzene és népdal vetélkedőket, táncházakat, előadásokat és más közösségi rendezvényeket szervezünk minden korosztálynak.

Szeretne Ön is egy páratlanul gazdag néprajzi gyűjtemény fenntartója lenni?

2010. május 21-én adtuk át felújítva a Kallós Zoltán Múzeum és Népművészeti Központot, amely Kallós Zoltán 70 év kitartó munkáját mutatja be. Az általa egyedi módon berendezett enteriőrök az erdélyi és a csángó népi kultúra tárgyi világát mutatják be. Azt szeretnénk, hogy az ide látogatók a bemutatott tárgyakon keresztül megismerjék az erdélyi magyarság és a moldvai magyarság életmódját, értékrendszerét, a mindennapok és ünnepnapok idején használt szimbólumait és azok jelentéseit.

Ha a Múzeum és Népművészeti Központ fenntartására ad, Ön a páratlanul gazdag tárgyi együttes megőrzése mellett, a népzenei gyűjtemények gondozását, egy szakkönyvtár és egy kutatóközpont fenntartását, valamint szakmai rendezvények megszervezését segíti.

Mit jelent a két százlékos felajánlás?

Az adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet éves személyi jövedelemadója 2%-ával, olyan civil szervezetnek felajánlva azt, amelyet támogatni szeretne. Ön nem veszít semmit. Amennyiben nem él ezzel a lehetőséggel, a jövedelemadó 2%-a is az államé marad.

Miért fordítana időt a formanyomtatvány kitöltésére?

  • mert öt percbe telik
  • mert nem veszít egy banit sem: az összeget az állam utalja át
  • mert sok kicsi, sokra megy
  • mert a pénzzel a magyar közösségek gyerekeinek oktatását támogatja, a Kallós Zoltán Alapítvány költségvetésében döntő szerepe lehet.

Hogyan teheti meg felajánlását?

A személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel alapítványunknak:

1. Ha az Ön jövedelme csak egy vagy több fizetésből származik, akkor ki kell töltenie a 230-as formanyomtatványt (itt letölthető). A formanyomtatvány B. pontjánál ha nem tudja meghatározni a 2%-ból származó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban. Ha tőlünk szerezte be a formanyomtatványt, az intézményünk adataira vonatkozó részeket nem kell kitöltenie, mi már megtettük. Amennyiben üres formanyomtatványt tölt ki, a támogatandó szervezetre vonatkozó cellákba a következőket kell beírnia:

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA KALLÓS ZOLTÁN

Cod de identificare fiscală al entităţii : RO7528551

Cont bancar (IBAN): RO30BTRLRONCRT00D4986702

2. Ha van más forrásokból eredő jövedelme (pl. szerzői jog, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem, stb.), akkor a 200-as nyomtatványt kell kitöltenie, amelyet szintén megkaphat tőlünk.

(itt letölthető pdf verzió) (itt letölthető online verzió).

3. A dokumentumokat juttassa el postai úton ajánlott küldeményként, vagy vigye el személyesen az Adóhivatalba. A vonatkozó rendelkezések szerint a nyomtatványokat a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni: városokban mindenhol van adóhivatal, falvak esetében forduljon tájékoztatásért a polgármesteri hivatalhoz.

 

 

VÁLASZÚTI HÍRMONDÓ

a válaszúti diákok újsága 

final

        

         FŐ TÁMOGATÓINK

 

1227653 

images

 

communitas fuggoleges

 

Soros

 

77

 

dension

 

kormany

 

nefmi

 

Kim

 

ministerul cultelor

 

sigla-consiliul-judetean-cluj

 

nemzeti alapitvany

 

balassi

 

 

 

PARTNEREINK

 

irinyi

 

dorog

 

 

TEKA

 

Face-time Tv

 

160x280px

 

Oldalainkat 49 vendég böngészi